El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

Formació per al professorat d’FP en Sostenibilitat i Economia del Bé Comú

Un any més, ja està ací la formació al professorat carregada de nous recursos i coneiximents.

Aquest any, estarem treballant conjuntament amb els centres educatius de Formació Professional de la Xarxa de Centres Educatius EBC amb diversos objectius d’aprenentatge:

  • Explicar el marc teòric dels tallers que es desenvoluparan als centres educatius. Fonamentació teòrica del projecte (DDHH, ODS, perspectiva de gènere, Criteris de sostenibilitat, Principis EBC i altres economies transformadores…)
  • Aprofundir en la relació entre els ODS i l’EBC.
  • Conèixer com implementar a l’aula la sostenibilitat segons la nova Llei de Formació Professional. Real Decreto 659/2023, de 18 de julio, por el que se desarrolla la ordenación del Sistema de Formación Profesional.
  • Passar del marc teòric proposat per la sostenibilitat l’EBC a la construcció efectiva del bé comú.
  • Donar a conéixer el procés d’aprenentatge a través de l’acció-reflexió dels continguts a tractar.
  • Conéixer els recursos metodològics necessaris per a treballar el projecte al centre al llarg dels anys.
  • Conéixer el teixit empresarial més proper a la realitat de l’alumnat i dels centres educatius.
  • Practicar diferents dinàmiques i tècniques que es proposen en el projecte per a arribar a un aprenentatge significatiu de l’acció formativa que desenvoluparà l’alumnat.
  • Intercanviar experiències i recursos amb altres docents Recursos propis dels docents i experiència amb l’execució del projecte.
  • Repassar els diferents recursos didàctics per introduir criteris de sostenibilitat, inclosa la ferramenta desenvolupada basada en el Balanç del Bé Comú.
  • Entendre el mètode d’avaluació i el procés seguit per a aconseguir arribar fins a la pedagogia del bé comú.

Aquesta formació serà presencial i gratuïta. La inscripció serà a través d’aquest enllaç: https://novessendes.org/formulari-ebc/

1a sessió, el 26/10/24: formació teòrica presencial per conéixer la metodologia i els continguts del marc teòric dels tallers. (4 hores de duració)

Ací tens informació sobre els nous recursos: https://futursostenible.org/ca/2024/09/03/comenca-el-curs-24-25-enfocat-a-la-formacio-professional/

2a sessió, el 8/02/25 – Intercanvi d’experiències a Novessendes: Es crearà un fòrum a través de l’aula virtual perquè el professorat participant intercanvie coneixements i experiències al llarg del procés. Una vegada finalitzat el projecte, es realitzarà una jornada presencial amb la participació de tot el professorat implicat per realitzar dinàmiques per dur a terme aquest intercanvi d’experiències. En aquesta jornada final comptarem amb la presència de ponents externs relacionats amb el projecte, encara per determinar. (4 hores)

Última sessió, el 12/4/25 – Jornada Final: Aquesta jornada serà al jardí Botànic de València, pel matí seran 4 hores d’intercanvi de visions amb experts en sostenibilitat, en EBC i en altres models. Així com empreses i centres educatius. A la vesprada es realitzarà un seminari de cloenda del curs per ajudar a planificar la intervenció per al curs acadèmic vinent. (total 8h)

Aquesta formació compta amb la participació i col·laboració de la Càtedra d’Economia del Bé Comú i amb l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú.

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

Formació per al professorat d’FP en Sostenibilitat i Economia del Bé Comú

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera