El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

13 projectes d’Aprenentatge-Servei de l’alumnat de l’IES Benigasló, IES Botànic Cavanilles i l’IES Honori Garcia presentats al Cicle de Xarrades #FuturSostenible en La Vall d’Uixó

Més de 80 alumnes d’ESO i Batxiller dels 3 centres educatius del municipi de la Vall d’Uixó acudeixen a la jornada celebrada per presentar les aportacions al Bé Comú del seu entorn.

El cicle de xerrades #FuturSostenible, organitzat per la Fundació Cívica Novessendes, ha realitzat la l’última de les jornades al municipi de La Vall d’Uixó. Aquest esdeveniment ha tingut lloc al Centre Cultural Palau de Vivel.

Amb una participació de més de 70 alumnes, durant aquesta jornada s’han presentat un total de 13 projectes elaborats pels estudiants de 4º d’ESO i de 1º de Batxiller dels centres educatius IES Honori Garcia, IES Botànic Cavanilles i IES Benigasló, amb l’objectiu de contribuir a la millora de l’entorn local. Aquesta elevada resposta evidencia un fort compromís dels joves amb la promoció de solucions innovadores i sostenibles per al benefici de les seves comunitats, tenint en comú l’aportació al Bé Comú a través dels seus projectes.

El dia previ a la jornada, es va presentar el cartell de la jornada junt amb la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de La Vall d’Uixó, el l’IES Botànic Cavanilles:https://www.elperiodic.com/lavall/proyecto-futur-sostenible-materializa-ideas-alumnado-para-mejorar-vall-duixo_954721 la qual ha valorat molt positivament l’impacte dels projectes d’ApS generats per l’alumnat sobre el municipi.

La jornada s’ha celebrat el dijous 18 d’abril en el saló d’actes del Palau de Vivel de La Vall d’Uixó, on van assistir un total de 78 alumnes de 4t de l’ESO i 1r de Batxiller dels 3 centres educatius. En aquesta jornada, el regidor d’Indústria, Projectes Europeus i Innovació de l’Ajuntament de La Vall d’Uixó, Jorge García, junt amb els equips directius dels 3 centres educatius i la directora de la Fundació Cívica Novessendes, Esther Paulo, van donar la benvinguda als i les assistents. Aquests també van ser els encarregats de reconèixer el treball dels 3 grups premiats al concurs de projectes #FuturSostenible.

L’alumnat va continuar amb la presentació dels seus projectes d’Aprenentatge-Servei, amb un total de 13 projectes realitzats i presentats per l’alumnat de 4º d’ESO de l’IES Botànic Cavanilles i per l’alumnat de 1º de Batxiller de l’IES Honori Garcia i de l’IES Benigasló.


Després del descans, vam poder escoltar a Natxo Messeguer i Karin Escriche, gerents del Restaurant Horta, Cuina Conscient, i a José Gámiz, director de sostenibilitat de Grup La Plana.

Per acabar, Miguel Ribera ens va oferir el seu espectacle de màgia “Els ODS Màgics”, on vam repassar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible d’una manera divertida i dinàmica.

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

13 projectes d’Aprenentatge-Servei de l’alumnat de l’IES Benigasló, IES Botànic Cavanilles i l’IES Honori Garcia presentats al Cicle de Xarrades #FuturSostenible en La Vall d’Uixó

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera