El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

12 projectes d’Aprenentatge-Servei de l’alumnat de l’IES Almenara i l’IES Betxí presentats al Cicle de Xarrades #FuturSostenible

Més de 150 alumnes d’ESO i Batxiller dels centres educatius de municipis d’Almenara i de Betxí acudeixen a la jornada celebrada per presentar les aportacions al Bé Comú del seu entorn.

El cicle de xerrades #FuturSostenible, organitzat per la Fundació Cívica Novessendes, ha realitzat les seues dues primeres jornades a Almenara i Betxí, amb una notable participació de més de 150 alumnes. Durant aquests esdeveniments, s’han presentat un total de 12 projectes elaborats pels estudiants, amb l’objectiu de contribuir a la millora de l’entorn local. Aquesta elevada resposta evidencia un fort compromís dels joves amb la promoció de solucions innovadores i sostenibles per al benefici de les seves comunitats, tenint en comú l’aportació al Bé Comú a través dels seus projectes.

La primera jornada es va celebrar el dijous 14 de març al Saló d’actes de l’Ajuntament d’Almenara, on van assistir una cinquantena d’alumnes de 4t de l’ESO i 1r de Batxiller de l’IES Almenara. En aquesta jornada, l’alcaldesa de la Localitat, Estibaliz Pérez, junt amb el coordinador del programa educatiu Futur Sostenible, Mario Rebollar, van donar la benvinguda als i les assistents. A més, Estibaliz, va estar present durant la presentació dels 6 projectes de l’alumnat del grup de 4t d’ESO. Els projectes proposats per l’alumnat, els podeu trobar al següent enllaç: L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ACULL LA JORNADA “#FUTUR SOSTENIBLE” AMB LA PRESENTACIÓ DELS PROJECTES REALITZATS PER L’ALUMNAT DE L’INSTITUT

Després del descans, vam poder escoltar a Maria José Antoni, directora de Cuinatur, menjadors escolar sostenibles i a José Gámiz, director de sostenibilitat de Grup La Plana.

A la foto: Maria José i José, responen a les qüestions de l’alumnat de l’IES Almenara.

Per acabar, Miguel Ribera ens va oferir el seu espectacle de màgia “Els ODS Màgics”, on vam repassar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible d’una manera divertida i dinàmica.

En la jornada celebrada el dijous 21 al Teatre Municipal de Betxí, han assistit un total de 110 alumnes dels cursos de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxiller de l’IES Betxí. En aquesta jornada, el regidor d’Economia, Cooperació i Solidaritat, Luís Manuel Martín, junt amb la directora de la Fundació Novessemdes, Esther Paulo, van donar la benvinguda als i les assistents.

A continuació, una vintena d’alumnes dels assistents, van presentar un total 6 projectes d’Aprenentatge-Servei entre els quals hi havia propostes molt interessants com els següents projectes: Eduquem (un projecte per previndre les violències i el maltractament animal); un altre sobre un pòdcast per entrevistar als docents per compartir experiències i metodologies; un projecte d’un banc de llibres per al centre; un mercadet solidari fet a Nadal; un per reobrir la Cantina de l’IES i un últim projecte sobre el protocol de benvinguda i adaptació a través de l’idioma local de l’alumnat estranger.

Després del descans, vam poder escoltar a Maria José Antoni, directora de Cuinatur, menjadors escolar sostenibles i a José Gámiz, director de sostenibilitat de Grup La Plana.

Per acabar, Miguel Ribera ens va oferir el seu espectacle de màgia “Els ODS Màgics”, on vam repassar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible d’una manera divertida i dinàmica.

L’alumnat de l’IES Betxí al final de l’espectàcle de Màgia sobre els ODS

L’IES Betxí també ha fet una publicació al respecte: https://portal.edu.gva.es/iesbetxi/2024/04/08/projectes-daprenentatge-servei-basats-en-leconomia-del-be-comu/

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

12 projectes d’Aprenentatge-Servei de l’alumnat de l’IES Almenara i l’IES Betxí presentats al Cicle de Xarrades #FuturSostenible

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera