Futur Sostenible

30 empreses castellonenques es reuneixen per a reivindicar una forma de negoci pensat en el bé comú

Representants de tres desenes d'empreses de diferents sectors econòmics de la província de Castelló s'han reunit per a demostrar que altres maneres de fer negocis són possibles.

TROBADA D’EMPRESES DE LA “ECONOMIA DEL BÉ COMÚ”

(Benicàssim, 3 d’octubre de 2023) Representants de tres desenes d’empreses de diferents sectors econòmics de la província de Castelló s’han reunit per a demostrar que altres maneres de fer negocis són possibles, i a més imprescindibles per a construir una economia més respectuosa amb l’entorn. En concret, una manera que atenga no sols el lucre com a finalitat única i última, a qualsevol cost, d’un projecte empresarial. Si no també que tinga en compte el retorn i respecte a la comunitat en la qual es troba: l’entorn humà i mediambiental.

La trobada va ser organitzada a l’hotel Voramar de Benicàssim per la Fundació Novessendes, amb la col·laboració de l’Associació valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú, i finançat per la Generalitat Valenciana. I va reunir una trentena d’empreses que busquen aplicar al seu funcionament quotidià el model de l’Economia del Bé Comú.

El paradigma de l’EBC, sorgit fa aproximadament 15 anys, proposa valorar l’èxit empresarial en funció de valors no sols econòmic sinó també humans. És a dir, que el balanç empresarial tinga en compte, a més dels guanys econòmics que permeten funcionar diàriament, altres aspectes indispensables per a la sostenibilitat. Entre ells, el respecte a les persones treballadores i de la comunitat, el medi ambient i el finançament ètic.

EMPRESES EBC DE LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

Una de les taules de la trobada va estar moderada per l’economista Paco Álvarez, ex Director General d’Economia Sostenible, qui va advertir del mal ús que es fa del terme sostenibilitat econòmica en el món empresarial. De fet, va dir, aquest terme no existeix, perquè la sostenibilitat només pot ser si té en compte, de manera ineludible, la intersecció de l’aspecte econòmic, humà i mediambiental. Sense valorar aquestes tres potes en qualsevol projecte, no es pot parlar de sostenibilitat.

La jornada va transcórrer entre testimoniatges pràctics i reals d’empreses EBC de Castelló, que ja treballen en la direcció que proposa aquest model des de fa anys. I altres d’empreses que s’han sumat recentment per a engrossir les files d’un moviment que creix a nivell mundial. Empreses provinents de diferents sectors: hostaler, industrial, agrícola, serveis, d’energies renovables. Entre elles, Ecopostural, Quantica Renovables, Mar de Fulles, Cuinatur, Cooperativa de Viver, Grup La Plana, i el propi hotel Voramar.

La crisi climàtica i la desigualtat socioeconòmica alimentades pel sistema neoliberal alimenten la necessitat de repensar l’economia tal com la coneixem. L’Economia del Bé Comú és un dels models que més èxit estan collint, per la seua practicitat i coherència, per a repensar la manera de fer negoci.

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

30 empreses castellonenques es reuneixen per a reivindicar una forma de negoci pensat en el bé comú

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera

empresas de la EBC