El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

Més de 90 assistents de centres educatius i docents d’FP en jornada educativa sobre l’Economia del Bé Comú.

La Jornada “Economia del Bé Comú en la Formació Professional; cooperant per un entorn d’aprenentatge inclusiu i transformador”, organitzada per la Fundació Cívica Novessendes, tenia l’objectiu de difondre els resultats treballats al llarg d’aquests anys per introduir els principis i valors de l’Economia del Bé Comú en la Formació Professional, a través d’alguns dels diversos agents que han col·laborat i participat en aquest. Empresa, societat, administració, universitat i centres educatius van ser una mostra de les experiències que es van contar allí.
Aquesta comptava amb la participació de l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú, l’empresa Cuinatur, menjadors escolars sostenibles, la Direcció de Formació Professional de la Comunitat Valenciana, la Universitat Jaume I i els centres educatius IES Botànic Cavanilles i IES El Caminàs, com a una mostra dels centres educatius d’FP implicats al projecte #FuturSostenible.
El que vàrem poder vore i conèixer és, com la proposta que Novessendes ve treballant ja des de 2017, s’ha treballat en una nombrosa quantitat de centres educatius a través d’uns docents i equips directius compromesos amb el programa educatiu Futur Sostenible.
“Aquests docents són la clau, i així es va evidenciar el dissabte, per dur a terme la transformació des dels centres educatius cap al Bé Comú. Aquests tenen les eines i els coneixements necessaris per dur a terme el camí dins de l’aula, i d’aquesta manera sensibilitzar i formar a l’alumnat, amb evidències d’altres pràctiques que mesuren l’impacte social i ambiental, a banda de l’econòmic, dels projectes de creació d’empresa de l’alumnat”, resumeix el tècnic de Novessendes Mario Rebollar.
“Però a pesar d’aquest gran treball dut a terme als centres educatius, cap a la comunitat educativa, es constata la necessitat de què les administracions s’impliquen i responguen a la trucada d’aquests agents, incloent l’Economia del Bé Comú transversalment o amb assignatures concretes als currículums d’ESO, Batxiller, i de la Formació Professional en tots els seus nivells (Bàsic, Mitjà i Superior).”
“Nosaltres, continuarem en aquest camí amb els docents adherits a la ‘Xarxa de centres educatius EBC – Futur Sostenible’ fent força per transformar el nostre món.”
Amb aquesta declaració, resumeix el tècnic de Novessendes Mario Rebollar, el que es va viure el dissabte a l’Auditori de La Vall d’Uixó el passat dissabte 1 d’abril.
En aquesta jornada es van reunir més de 90 docents de Formació Professional, equips directius, professorat d’ESO i altres agents de la comunitat educativa. També van assistir membres del moviment de l’EBC a escala autonòmica i nacional, ja que vam comptar amb la presència del president de la Asociación Federal de Economía del Bien Común, Paco Álvarez.
En ella, es van plantejar els reptes, les perspectives i l’impacte de la Formació Professional com a motor d’un nou model econòmic i social cap als ODS, així com vam mostrar les experiències formatives d’FP i projectes innovadors identificats com a bones pràctiques dins del marc del programa Futur Sostenible.

VÍDEOS EBC

També vam reconèixer públicament a l’alumnat premiat del concurs de projectes d’empreses EBC, les quals van poder contar com havia sigut l’experiència i perquè és necessari que aquest model es mostre a les aules.
Podeu veure els 4 vídeos dels projectes en els següents enllaços:

Go and Heal

DeniAdventures

Le Petit Café

Agricultura Urbana de KM0

Per finalitzar, Manolo Piquer va realitzar la cloenda possant l’atenció en el valor de la Formació Professional pel seu contacte directe amb les empreses, entre altres coses. I com aquest factor pot ser clau per a que, a banda de la formació que reben els i les alumnes, noves empreses coneguen també el model de l’Economia del Bé Comú i com gestionar les empreses des d’aquest punt de vista.

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

Més de 90 assistents de centres educatius i docents d’FP en jornada educativa sobre l’Economia del Bé Comú.

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera