El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

Presentem la versió 2.0 del recurs educatiu “L’espiral del Bé Comú”

Durant el curs acadèmic 21/22 hem estat treballant per potenciar el recurs interactiu l’Espiral del Bé Comú.

Amb aquest recurs podràs iniciar el procés educatiu per treballar els projectes de l’alumnat, amb metodologies d’ApS o ABP, a través dels valors de l’Economia del Bé Comú i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En aquesta versió 2.0 s’han introduït diverses millores:

El primer d’ells ha sigut generar unes taules per desgranar el contingut dels vídeos dels projectes de l’alumnat i així informar sobre l’objectiu, els ODS treballats, el nombre de persones i els indicadors de la Matriu de l’Economia del Bé Comú 5.0. Aquestes taules les podeu trobar a l’Informe “Aportació dels projectes educatius d’emprenedoria social juvenil al Bé Comú i a la consecució dels ODS”.

La segona millora ha sigut la fitxa tècnica dels experiments socials amb els valors de l’EBC.  S’han creat 4 fitxes tècniques, una per cada vídeo, per a descriure les accions i les dinàmiques que es treballen i que puguen ser reproduïdes per altres docents.

La tercera i última, és el Pas 7. Per a aquest pas, s’ha generat 5 vídeos sobre com introduir el model de Triple Impacte de la Sostenibilitat (Social, Ambiental i Econòmica). En aquesta sèrie de vídeos tenim a María Amigo, Raquel Gómez i Pedro Olazábal, tres Consultors d’empreses EBC i experts en els diferents aspectes de la sostenibilitat i els models econòmics transformadors.

Aquesta publicació es troba a l’enllaç: http://www.futursostenible.org/pedagogiaebc

 

A més a més, s’han generat 4 vídeos amb nous projectes d’emprenedoria social juvenil per part de l’alumnat de 4º de l’ESO de l’IES Llombai, l’IES Jaume I i l’IES Honori Garcia.

 

Aquestes activitats han estat desenvolupades en el marc del projecte “Foment de l’Emprenedoria Social Juvenil en Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional” impulsat per la Fundació Cívica Novessendes i finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball , amb la col·laboració de l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú.

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

Presentem la versió 2.0 del recurs educatiu “L’espiral del Bé Comú”

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera