El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

Recurs interactiu per treballar l’Emprenedoria Social Juvenil a través de l’EBC

Finalitza el projecte “Foment de l’Emprenedoria Social Juvenil en Educació Secundària Obligatòria” impulsat per la Fundació Cívica Novessendes i finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i desenvolupat a l’IES Jaume I de Borriana amb la col·laboració de l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú amb els objectius aconseguits i amb nous coneixements i recursos educatius generats.

A més a més dels vídeos generats pels projectes de l’alumnat de 4º d’ESO, s’ha generat el següent recurs didàctic interactiu en el qual s’expliciten els passos a seguir per a dur a terme el procés d’emprenedoria social juvenil en centres educatius, basat en els principis i valors de l’Economia del Bé Comú (EBC), amb la finalitat i fer valdre els exemples realitzats durant el projecte:

Aquesta publicació es troba a l’enllaç: http://www.futursostenible.org/pedagogiaebc

Per a la creació d’aquest recurs, des de Novessendes hem realitzat un testatge del procés d’emprenedoria social juvenil a través de l’activitat “Concurs de vídeos EBC”, en la qual l’alumnat ha plasmat el seu projecte d’Aprenentatge-Servei basat en els valors de l’EBC per explicar-lo a la resta de companyes i companys i equip docent.
De més de 30 projectes presentats, s’han estructurat per categories basades en els valors de l’EBC i en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que tractaven i s’han generat aquests 5 vídeos on el mateix alumnat explica el seu projecte.

La finalitat d’aquest recurs és que el professorat dispose d’una guia bàsica per iniciar-se al treball de l’Economia del Bé Comú per donar-li aquest enfocament als projectes de l’alumnat a l’hora de resoldre necessitats del seu entorn més proper.

 

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

Recurs interactiu per treballar l’Emprenedoria Social Juvenil a través de l’EBC

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera