El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

L’emprenedoria social juvenil, a través de l’EBC, a l’IES Jaume I de Borriana

El projecte “Foment de l’emprenedoria social juvenil en l’Educació Secundària” impulsat per la Fundació Cívica Novessendes i finançat per la “Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball” ha començat el passat mes d’abril a l’IES Jaume I del municipi de Borriana.

Amb l’objectiu de fomentar l’economia sostenible i difondre la cultura i pràctiques de l’Economia del Bé Comú en l’àmbit educatiu, més de 100 alumnes de 4 d’ESO, estan duent a terme projectes d’Aprenentatge-Servei per solucionar necessitats que elles i ells mateixos han detectat al seu centre o al seu municipi, incloent-hi els principis i valors de l’EBC en aquests projectes.

Una vegada tenien el seu projecte clar, l’IES Jaume I i Novessendes van organitzar la FIRA “Innovació com a motor de canvi social” on a través d’una jornada matinal l’alumnat va socialitzar els projectes amb la finalitat d’establir aliances amb altres projectes que compartiren finalitat, recursos o espai d’intervenció.

Per citar alguns projectes, podem trobar el projecte “Green Court” on 4 joves s’han reunit amb l’Ajuntament de Borriana per proposar millores als parcs de la ciutat.
Un altre projecte és “Apadrina un arbre” i té l’objectiu de fer el pati de la nova localització del centre més verd i sostenible i han dut a terme un projecte plantant més de 17 arbres en aquest. Un altre grup ha adequat les zones del patí per tal que siguen accessibles i han plantat plantes aromàtiques.
Un últim exemple seria el projecte “L’aprenentatge que volem” que té l’objectiu d’avaluar al professorat i tornar-los els resultats per així millorar tots de manera col·lectiva. O el projecte “Sex Education” que naix de les necessitats proposades per l’alumat de l’ESO per conéixer i informar-se sobre els diversos àmbits de la sexualitat a través de xarrades i dinàmiques creades per aquest grup de 4° d’ESO.

Actualment estem gravant entrevistes a alguns membres de l’alumnat perquè ens conten els seus projectes i pròximament els publicarem per tal de veure com treballen els principis i valors de l’Economia del Bé Comú.

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

L’emprenedoria social juvenil, a través de l’EBC, a l’IES Jaume I de Borriana

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera