El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

L’EBC continua als centres educatius de la “Comunitat educativa Futur Sostenible”

A més del projecte que s’està desenvolupant a la Formació Professional, els centres participants i adherits a la “Xarxa de centres educatius Futur Sostenible” al llarg del projecte desenvolupat en 4º d’ESO, continuen el seu compromís per fomentar els principis i valors de l’Economia del Bé Comú a l’aula. El 90% dels centres estan treballant o treballaran al llarg del curs acadèmic 21/22 amb la proposta pedagògica i els recursos desenvolupats i amb el suport tècnic de Novessendes.

Però hi ha dos centres educatius que van un pas més enllà: l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó i l’IES Massamagrell han programat dos seminaris amb 30 hores de formació per al professorat cadascun, finançades per la Conselleria d’Educació, en les que la Fundació Cívica Novessendes col·labora junt amb la Càtedra d’Economia del bé comú de la Universitat de València i l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú, com a entitats formadores.

L’IES Honori Garcia està executant la seua proposta de seminari intercentes, amb més de 20 docents inscrits i participants dels centres educatius IES Betxí, IES Almenara, IES Llombai i IES Jaume I de Borriana i els docents del mateix centre. Amb el títol de “L’Economia del Bé Comú i els Objectius de Desenvolupament Sostenible aplicats a l’aula” l’objectiu del seminari és que el professorat participant reva una formació molt pràctica sobre què és l’Economia del Bé Comú i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, també es mostraran exemples d’algunes de les experiències que ja s’han fet en alguns d’aquests instituts. Després de rebre la formació teòrica, s’animarà als assistents a aplicar en els seus contextos docents els coneixements i habilitats adquirits elaboraran xicotets projectes col·laboratius amb el seu alumnat.

L’IES Massamagrell, per altra banda, està duent a terme el seminari “Els valors de l’Economia del bé comú, de l’institut a l’empresa” dirigit al professorat de Formació Professional amb més de 15 docents participants i 18 alumnes de 1º de Grau Superior d’Administració i Finances. Els objectius d’aquest seminari són conéixer l’EBC, les actuacions que s’han fet per a fomentar els coneixements d’aquestos valors en l’àmbit educatiu, quines eines té l’EBC per a la seua implantació, i casos en els quals ja és una realitat l’EBC.

Per a tots i totes aquelles docents que estiguen interessats a estar al corrent de les formacions, activitats i novetats sobre els projectes d’Economia del Bé Comú als centres educatius de Novessendes, hem creat el següent grup: https://www.facebook.com/groups/futursostenible.ebc

Esther Paulo, directora de Novessendes, en una sessió formativa a l’IES Massamagrell
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

L’EBC continua als centres educatius de la “Comunitat educativa Futur Sostenible”

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera