El programa educatiu Futur Sostenible és un projecte de la Fundació Novessendes

El projecte Transformant el nostre món viatja a Andalusia

La directora de la Fundació Cívica Novessendes, Esther Paulo Fuertes, participarà  demà dissabte, 13 de febrer, de 10.45h a 11.00h, amb la ponència “Qüestionant ho modele econòmic a l’aula: EBC secundària”, en les “XIV Jornades Andaluses d’Ensenyament d’Economia”. Allí explicarà com es ve desenvolupant el projecte Transformant el nostre món a la Comunitat Valenciana, on una desena d’instituts ja han participat d’aquesta experiència educativa crítica.

Estudiants de l’IES Betxí participant en una dinàmica

La primera part d’aquestes Jornades contribuirà al fet que el professorat d’Economia dispose de visions científiques actualitzades sobre les anàlisis que els experts en aquests àmbits realitzen en el món acadèmic.

La segona es dedicarà a la Didàctica de l’Economia. Enguany se centra en dos aspectes principals: els recursos i les metodologies proposats des de l’enfocament de la pedagogia crítica per a impulsar l’educació per al desenvolupament, i les eines per a gestionar la procrastinació durant els processos d’ensenyament i aprenentatge.

 

NOU CENTRES INVOLUCRATS EN 2021

El projecte “Transformant el nostre món; canviem les regles del joc amb l’Economia del Bé Comú” continua el seu camí en els 9 centres participants durant aquest curs acadèmic, adaptant-se a les circumstàncies actuals generades pel COVID 19.

Lliurament de títol de reconeixement a un dels 10 IES que van realitzar el projecte.

En el període actual, es continuen desenvolupant les sessions basades en la guia, que en alguns casos duraran fins final de curs. En altres centres ja s’ha iniciat el desenvolupament de les activitats complementaries.

Són nombroses les idees l’alumnat està creant per a millorar el seu entorn, li estan donant forma i les publicaran en forma d’infografia per fer promoció de la consciència crítica i per dur a terme la sensibilització destinatària de cadascun dels projectes.

Pel que fa referència al programa en si, està tenint un ampli impacte positiu en la comunitat educativa nacional. Només durant aquest mes de febrer, el projecte ha sigut presentat en el “II CONGRÉS d’FP i EAE, cap a la sostenibilitat educativa” durant el passat 29 de gener, on varem contar l’experiència sobre com introduir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l’aula.

 

QUÈ ÉS TRANSFORMEN EL NOSTRE MÓN?

Email
LinkedIn
Facebook
Twitter

Altres entrades

El projecte Transformant el nostre món viatja a Andalusia

Añade aquí tu texto de cabecera

Añade aquí tu texto de cabecera

alumnat en el projecte d'economia del bé comú